A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 1324 látogató és 46 gyertyagyújtó van itt,
akik 99 személyért átlagosan 49 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

Kanyó Antal (Tóni) oldala
Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (14 db)



Született: 1961. 01. 07.

Elhunyt: 2013. 01. 21. Tatabánya

Egy egyéniség távozott a földi kézilabda- pályákról. Egy igazi sportembert gyászol nem csak Tatabánya, hanem az egész kézilabdás család! “Azok a barátaink, akiket elveszítettünk, nem a földben pihennek, hanem bent lakoznak a szívünkben. ” 

Hatalmas veszteség érte a tatabányai kézilabdázást. Valami örökre megváltozott 2013. január 21–én.

 

 

Tehetségénél csak szorgalma volt nagyobb

Kanyó Antal tehetségénél csak a szorgalma volt nagyobb és a kettő együtt meghozta az eredményét, mert 1978- ban alig 18 évesen, a Csömör elleni bajnoki mérkőzésen bemutatkozott a magyar kézilabdázás legmagasabb osztályában. Ebben az időszakban Tatabányán és környékén olyan klasszis kézilabdázók bontogatták szárnyaikat, mint Básti, Marosi, Kanyó, Nagy Antal, Sibalin, akik a későbbiekben a hazai és a nemzetközi kézilabdázásban is letették a névjegyüket.

– 1974- ben, nyolcadikos általános iskolás koromban igazolt le a TBSC csapata – emlékezett vissza Kanyó Antal 40 évesen a 24 Órának adott interjújában.  

– Szitás Bandi bácsi, Faragó János, Simó Lajos és Kaló Sándor voltak az edzőim, mielőtt Albrecht Miklós mester keze alá kerültem. Középiskolába a Közlekedésgépészeti Szakközép Iskolába jártam, „szerencsémre&# 8221; Herczegh Ferenc testnevelő tanárom nem csábított el a röplabdázáshoz. 14- szer voltam ifjúsági, hatszor junior válogatott. 1978- tól 1990 júniusáig több mint kétszáz NB I- es mérkőzésen szerepeltem a TBSC- ben, háromszor voltam bajnokcsapat tagja, egyszer kupagyőztes, és az Európa kupában 1979- ben (KEK) , 1984- ben (IHF) harmadik helyezett. Életem legnagyobb élményei közé tartozik, hogy 1979- ben Dortmundban 12 ezer néző előtt KEK mérkőzésen játszottam a félelmetes Gummersbach ellen - idézte fel pályája állomásait.  

– 1990. júniusában a TBSC- vel az NB I- ben még a negyedik helyezést szereztük meg, de utána (a bányák fokozatos bezárása miatt) nyolc meghatározó játékos távozott a TBSC- ből és én is köztük voltam. Szabó László volt játékostársam és edzőm segített abban, hogy 1990- től 1996- ig a svájci Altdorf csapatában kézilabdáztam, majd játékos- edző lettem. Az 1980- as évek közepén megnősültem, feleségem, Irénke szintén a TBSC- ben majd a TAC- ban kézilabdázott. Három fiunk természetesen kézilabdázik.




Első gyertya meggyújtva: 2013. 01. 30.
Gyújtotta: Kiss Ernő
Kiss Ernő
Kiss Ernő

14 gyertya ég az eddig gyújtott 7218 közül.
 
Az oldal szerkesztése Az oldal szerkesztése
 
üzenet Üzenet küldése az oldal létrehozójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (14 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide