A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 1111 látogató és 43 gyertyagyújtó van itt,
akik 52 személyért átlagosan 107 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

Vajna András György (Andy Vajna) oldala
Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (4 db)


gyertya


Született: 1944. 08. 01. Budapest

Elhunyt: 2019. 01. 20. Budapest

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke. 2011 januárja óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása”. 2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

1956-ban egyedül menekült el Magyarországról, de később a családja tagjaival Los Angeles-ben találtak ismét egymásra. A Kaliforniai Egyetemen tanult, tanulmányait végül nem fejezte be.


A Távol-Keleten kezdte tevékenységét: először fodrász és parókakészítő volt, aztán mozik működtetésével és filmforgalmazással foglalkozott. A Panasia Film (Hongkong) eredményesen működött, így megteremtődött a terjeszkedés lehetősége.


Az 1970-es évek középén Cannes-ban ismerkedett meg későbbi üzlettársával, a libanoni Mario Kassarral(wd). 1976-ban Kassarral közösen megalapította a Carolco Pictures céget, amely hamarosan mamutvállalattá fejlődött, s a világ legbefolyásosabb forgalmazói sorába emelkedett.


1982-től hívta életre az Amerikai Filmpiackutató Társulást, elnöki posztját maga foglalta el. Produceri filmográfiája A csendestárs című alkotással kezdődött. A listán számos világsiker, kedvelt szórakoztató produktum, modern művészi érték található.


Magyarságát őrizve kapcsolatot tartott a hazai filmélet szereplőivel, tevékenyen hozzájárult az 1996-os októberi filmes magyar világtalálkozó előkészítéséhez. Gesztusnak tekinthető az is, hogy Budapesten forgatták az Evita című Vajna-szuperprodukció számos jelenetét

2013. augusztus 18-án, Los Angelesben feleségül vette Palácsik Tímeát


2009-ben rákot diagnosztizáltak nála, akkor azonban kigyógyult a betegségből. 2019 januárjában, 74 éves korában hunyt el budapesti otthonában hosszú betegséget követően.

Első gyertya meggyújtva: 2019. 01. 20.
Gyújtotta: Laci
Laci
Laci

4 gyertya ég az eddig gyújtott 1010 közül.
 
Az oldal szerkesztése Az oldal szerkesztése
 
üzenet Üzenet küldése az oldal létrehozójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (4 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide