A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 2256 látogató és 104 gyertyagyújtó van itt,
akik 129 személyért átlagosan 82 gyertyát gyújtanak percenként.
Visszajelzés


Az oldal ajánlása

Cecil, az oroszlán (Cecil, az oroszlán) oldala
Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (8 db)Született: 2002. Zimbabwe

Elhunyt: 2015. július eleje

"Walter J. Palmer egy olyan híres oroszlánt ölt meg, aki annak idején a Hwange Nemzeti Park lakója volt.
Az amerikai fogorvos Zimbabwébe utazott, hogy megejtse a híres vadászatot úgy, hogy lefizette a vadőröket.
Ők ezután kicsalogatták Cecilt a nemzeti parkból, mert ott illegális a vadászat. Ezután Palmer nyíllal rálőtt az oroszlánra, majd két napig követte és végül fegyverre oltotta ki az életét. Szakértők szerint az állat előtte kb. 40 órán keresztül szenvedhetett.
Miután Palmer megölte a ragadozót, megnyúzták és a levágott fejéből pedig trófeát készített. . .
Az állatvédőknél azonban komoly felháborodást váltott ki Palmer kegyetlen tette. A minnesotai rendelője előtt fogorvosvadászok jelentek meg, akik plüssoroszlánokat tettek elé. Az ajtójára pedig a Gyáva és Gyilkos feliratokat ragasztottak.
Az interneten pedig egész hadjárat indult ellene, több állatvédő sztár köztük Cara Delevingne, Sharon Osbourne és Candice Swanepoel modell is elítélte az aljas tettet.
A kétségbeesett tehetetlenség és a düh önti el az embert, nincs mit magyarázni, nincs mit mérlegelni.


Cecil, az oroszlán talán nem halt meg hiába. Az általános tudásunknál sokkal erősebb üzenet, hogy most egy közismert, névvel is rendelkező, így érzelmi azonosulást lehetővé tévő nagyvad leterítése vált témává. Könnyen érthető, felkavaró története lökést adhat egy elkeseredett, de talán nem teljesen reménytelen küzdelemnek. " (hir. ma, spindoc. blog. hu)


Dr. Jane Goodall is megszólalt Cecil, az ikonikus oroszlán levadászásának ügyében.

"Megdöbbentett és felháborított amikor meghallottam, hogy mi történt Cecillel, Zimbabwe szeretett oroszlánjával.
Már önmagában az is érthetetlen számomra, hogy miért akar valaki egy veszélyeztetett állatot legyilkolni (kevesebb, mint 20 000 vad oroszlán él ma Afrikában) , de hogy kicsalogassák Cecilt a biztonságos nemzeti parkból, hogy utána számszeríjjal végezzenek vele. . . ? Nem találok szavakat az ellenszenvem kifejezésére.
Cecil nem halt meg azonnal, hanem még hosszú órákig szenvedett, mire végül lelőtték, és a csodálatos fejét elválasztották sebesült testétől. . . és ezt a viselkedést úgy hívják, hogy " sport". Egyetlen egy jó hozadéka van ennek a történetnek, mégpedig az, hogy több ezer ember olvasta, és mindannyiukat ugyanannyira felháborította és sokkolta. Rávilágított az emberi természet sötét oldalára, és biztos vagyok benne, hogy még többen fognak ezután harcolni a vadon élő állatok és élőhelyeik védelméért. Egyedül ebben reménykedem. "

Első gyertya meggyújtva: 2015. 07. 30.
Gyújtotta: Jószay Magdi
Jószay Magdi
Jószay Magdi

8 gyertya ég az eddig gyújtott 827 közül.
 
Az oldal szerkesztése Az oldal szerkesztése
 
üzenet Üzenet küldése az oldal létrehozójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (8 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképenMegosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide