A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 533 látogató és 54 gyertyagyújtó van itt,
akik 57 személyért átlagosan 50 gyertyát gyújtanak percenként.
Visszajelzés


Az oldal ajánlása

Kolozsvári György (Gyurika) oldala
Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (0 db)Született: 1973. 12. 22. Pápa

Elhunyt: 2010. 09. 07.

A Kolozsvári zászlós akkor sérült meg életveszélyesen , amikor az Afganisztánban szolgáló tartományi újjáépítési csoport (PRT) hazatérő katonáit szállító egyik konvojt támadás érte. Ekkor esett el Pappné Ábrahám Judit, akit posztumusz hadnaggyá léptettek elő, és a Magyar Honvédség hősi halottjává nyilvánítottak. Két bajtársa pedig nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A támadás után a kómába esett katona kezelését az afganisztáni Mazari Sarifban lévő német katonai kórházban kezdték meg, majd augusztus 25- én szállították Magyarországra. A Honvédkórház intenzív osztályának orvosai a legkorszerűbb terápiás kezelésekkel és eszközökkel, huszonnégy órás folyamatos ügyeletben küzdöttek a kritikus állapotban lévő sérült életéért - közölte a tárca.

Mindezek ellenére Kolozsvári György állapota rohamosan romlott. Életfunkcióit csak gépi támogatással lehetett fenntartani. Kolozsvári György 1973. december 22- én született Pápán. Katonai szolgálatát 1996- ban kezdte meg. A tatai dandár lövész zászlóaljában, a 3. lövész századnál szolgált, majd az alakulat vezénylő zászlósa lett.

Járt Koszovóban és Bosznia- Hercegovinában . Afganisztánban 2007- ben, a PRT 2. váltásával járt először. Három alkalommal is kitüntették a Békefenntartásé rt szolgálati jellel. Megkapta a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát, és teljesítményét számos alkalommal pénzjutalommal is elismerték - olvasható a tárca közleményében.

Kolozsvári György zászlós halálával négyre emelkedett a Magyar Honvédség afganisztáni kötelezettségvá llalása közben elesett magyar katonák száma.
Első gyertya meggyújtva: 2011. 12. 24.
Gyújtotta: Katonák Jogai Megvédéséért
Katonák Jogai Megvédéséért
Katonák Jogai Megvédéséért

0 gyertya ég az eddig gyújtott 755 közül.
 
Az oldal szerkesztése Az oldal szerkesztése
 
üzenet Üzenet küldése az oldal létrehozójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (0 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképenMegosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide