A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 1465 látogató és 46 gyertyagyújtó van itt,
akik 51 személyért átlagosan 36 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

 
Tóth Bálint (❤️Bálint❤️) gyertyája
 

 
Anya és TamiAnya és Tami
Anya és Tami
Ezt a z 525-ször különleges gyertyát Anya és Tami gyújtotta 4743 napja ❤️Bálint❤️-ért.
Ez a gyertya már leégett.

Oka: Szeretetből  
 

, , Ha meghal egy szerettünk, akinek a halálára nem számítottunk , akkor nem egyszerre veszítjük el. Elapad a postája, elmúlik az illata párnákról, aztán még  a szekréknyekben fiókokban örzött ruhákról is. Lassan - lassan gyűlik össze sok apró részletből hiánya. Újra és újra azt hisszük , hogy ez az a nap amikor egy hiányzó részlet  úgy szíven üt , hogy azt gondoljuk, hogy most éreztem át , hogy eltűnt mindörökre- , de aztán jön egy új nap újabb veszteséggel. " John Irving 

 


 

Benned élek

Amikor árnyamat felissza a nap,
Keress meg engem a nagy fák alatt,
A hulló levelek mesélnek neked,
Amikor majd én már nem leszek.
Látni fogsz, és hallod a hangomat,
Simogasd meg majd akkor az arcomat,
Mert általad, benned élek tovább,
Én sem élhetnék, ha te nem volnál.
De amíg te élsz, én is itt leszek,
Mindent itt hagyok, semmit nem viszek.
Tied marad az ölelés, tied a szívem,
Ezt nem veheti el tõled már senki sem.
És a szemedet majd bármikor behunyod,
Mint a mesében, én azonnal itt vagyok,
És vigyázok rád, amíg van benned élet,
Mert amióta nem vagyok, már benned élek.



 



(Grigó Zoltán)

 

 

 


" Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy nincs. Amikor a sors elveszi tõlünk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül, a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. És jönnek az emlékek. . . A hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod: Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában! Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is! Másképp szólnék hozzá. Másképp látnám, másképp ölelném… És elmondanám neki azt, amit most már nem lehet elmondani. "

Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (120 db)

üzenet  Üzenet küldése a gyertya gyújtójának



Született: 1989. 02. 20. Sopron

Elhunyt: 2010. 03. 03.

Egy fantasztikus ember . Hihetetlenül okos és nagyon szerető testvér. Örülök, hogy a testvéred lehettem.

(Dorottya)

 

Bálint a Szombathelyi Savaria Egyetemi Központ hallgatója volt a Bölcsésztudományi Karon.

❤️🌿❤️🌿❤️🌿❤️


"A gyász nem múlik el. Nem múlik el, csak körbenövi az élet. Először még nincs más, csak a veszteség. Minden pillanatban. Élesen, kímélet nélkül szakít szét testet és lelket. Meg kell bolondulni, bele kell pusztulni a fájdalomba. Úgy érezzük nincs tovább. Ekkora hiánnyal, ekkora űrrel nem lehet tovább élni. Aztán az élet mégiscsak megy tovább. Makacsan halad, pereg az idő. Egyszer csak eljön a pillanat – ez csak később, visszatekintve válik világossá -, amikor már nem fáj megállás nélkül. Kezdenek lélegzetvételnyi szünetek lenni a kín addig megállíthatatlannak hitt hömpölygésében. Percek, amikor lehet másra is figyelni. Szusszanásnyi kis szigetek. Aztán ezekből egyre több lesz. Egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy reggelente, álom és ébrenlét határát már nem a jeges felismerés töri át, hogy nincs többé. Aztán néha már mosolyogni is tudunk, amikor eszünkbe jut: „Hm, emlékszem milyen vicces volt, amikor....!” Az emlékek már nem fájdalmat hoznak, hanem hálát, hogy ő volt. Idővel lesz új öröm, lesz új lendület. Lesznek tervek, és új vágyak is. Lesz béke és elengedés, de a gyász marad, nem csökken. Az élet nő meg körülötte." ❤️🖤💔



 






Hogy miért ez a dal, mert mindíg Te jutsz eszembe róla, egy nyáron át hallgattad és annyira megszerettem én is, hogy ez lett a csengőhangom. Bárcsak Te hívnál végre, hogy Anyu hahó ébresztő itt vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!

❤️🌿❤️🌿❤️🌿❤️🌿❤️


"Csak meghalni megyek, meghalni oda vissza,

meghalni megyek,
csak meghalni megyek édesanyám:
kiteríthetsz majd a szülői-házban,
eres kezeiddel megmoshatod testem,
mirigyes-szemhéjam lezárhatod csókkal.
S majd ha a húsom bomlik széjjel,
bűzben és virágban rothad a testem,
akkor leszek véred-ivó magzat,
akkor leszek a kisfiad újra,
mert az csak neked fáj, édesanyám,
jaj, csak neked fáj, édesanyám.”


(Juhász Ferenc)



 


 "Ami bennem lélek, veletek megy; ott fog köztetek lenni mindig. Megtalálsz virágaid között, mikor elhervadnak; megtalálsz a falevélben, mikor lehull; meghallasz az esti harangszóban, mikor elenyészik; s mikor megemlékezel rólam, mindig arccal szemközt fogok veled állani. "




(Jókai Mór)

🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷



 

 



 "Anya, majd ha eljön az idő, 
Csendes éj alatt,
csillagok közt újra találkozunk,
majd varázsolunk,
Kergetünk pillangót,
Tündérekkel táncolunk, 
Anya, 
Akkor majd újra együtt álmodunk."


 





 

Hogyan is tudhatná egy gyerek, hogy mi a halál, ha még az életet sem ismeri? Gyors széllel tűnt el. Egy gyengéd lehelettel, nem tolakodóan, hanem szerényen, amilyen ő maga volt. Mint egy kis pillangó, mely odaül, ahol épp tetszik neki, azután elrepül örökre, mintha soha nem is létezett volna. Elfújta a természet szeszélye, átlátszón és könnyedén, és talán tényleg álruhás angyal volt, aki most a hetedik mennyországból vigyáz ránk.
(Michael Schophaus)


 

Nincs pillanat, hogy velem ne lennél, hatalmas az ŰR amit magad után hagytál. Árva lettem, árva szülő, de hiszem, hogy ragyogsz Odafönn és ránk vigyázol, egyengeted a testvéreid útját, óvod őket, ahogy életedben is tetted, ha érezted, hogy most kell segítened.


 

" Az emberek úgy beszélnek a bánatról, mintha az valami puha, nedves, könnyes valami lenne. Pedig a mélységes, valóságos bánatban nincsen semmi puhaság, a valóságos bánat, az igazi gyász és fájdalom kemény mint a kő, és éget mint a tűz. Kiégeti a szívet, sziklák súlyával összezúzza a lelket. Mindent elpusztít, és hiába, hogy a szíved dobog tovább nem áll meg, meghalsz(. . . ) Minden, ami addig biztos volt, amit valóságosnak hittél, véget ér. "

(Laurell Kaye Hamilton)


          🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸


Velem vagy mindig FIAM! A barátod is azt mondta: Amíg te élsz, Ő is itt lesz veletek mindig ezt tudd! Tudd Te is BÁLINT! Örökké szeretlek!


 

Drága fiam Kosztolányi Dezsőtől a kedvenc íródtól találtam egy idézetet:
" Ott, ahol most van a végtelen térben és időben, a világűrben és a semmiségben, valahol a Vénusz és Sziriusz között, már boldog. "


 

Valahogy úgy érzem mintha belémköltöztél volna, a szívembe, a lelkembe itt vagy velem mindig. Sokat kaptunk Tőled sok szeretetet és a tudásodból is. Örülök, hogy rátaláltál a Tamásra és annak is, hogy mi is rátaláltunk. Ahogy és amit Rólad mond egy anya szebbet nem hallhat. Köszönöm neki! Erőt adtál neki és Lélekben állj mellé, vezesd, hogy céljait megvalósíthassa ! Nagyon szeretünk, velünk vagy mindig!

 





" Szép arcát gyengéd nap csókolja,

Hozzáhajol az erdő lombja.
Szél szelíd szava búcsuztatja,
Felkészíti az útra.

Ahonnan senki soha nem küld jelet,
Nem tér vissza,
Hiába várom,
Tudom, örök a hosszú álom. "
/Ossian/

🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸


 

Egy idézetet találtam Hollósy Tóth Klárától:

" A mindenségben minden
míg képes, addig őriz,
harangszót a szél,
fák a rájuk hullt havat,
az ég, a föld
a nap tündöklését,
- téged én, míg élek,
addig tartalak. . . "
 



Nem vágyom sehova, nagyon szeretek itthon lenni, hisz a Fiam itt élte le az élete nagy részét, itt érzem magam biztonságban, szeretek a szobájába lenni, a könyveit, jegyzeteit lapozgatni, a pólójában aludni, a Danira ráadni a ruháit és szeretem, hogy szereti felvenni a Bátyja ruháit. (persze a nagyon kedves ruháit õrizzük, amiket oly nagyon szeretett) . És szeretem mosni a ruháit, végigsimítani, hozzájuk bújni. Keresem az illatot, de már tovaszállt. Közbe átölelem a ruháit, szinte belemászok a szekrényébe és csak szorítom, de nem mint egy õrült " csak" mint egy anya, aki hagyta elveszni a gyermekét. A gondolat, hogy nekem nem kellett volna megszületni már végképp beleivódott a szívembe. Kell sírni, ha már ezt kaptuk, kell szenvedni és igenis sajnálhatjuk magunkat joggal, hisz egyikünk sem errõl álmodott kislány korában, hisz árvább az az anya, aki gyermekét, mint az a gyermek, aki az anyját temeti. Hatalmas pofont kaptunk az élettõl és nem biztos, hogy fel tudunk állni. A mankó a gyermekeink /az élõ gyermekeink/, beléjük kell kapaszkodnunk, õk a jövõ a mi jövõnk. Hogy mi van nekünk még megírva, nem tudhatjuk, hogy hány évig kell gyötrõdnünk, de talán majd idõvel a gyermekünk gyermeke fog visszavezetni az életbe. Oda, ami már sose lesz olyan, mint elõtte. Nem is lehet, hisz Õ már nem élhet ebben a a családban úgy mint elõtte, csak a mi szívünk által. Most életünk része lett a halál, ahogy eddig soha, a gyermekeink által egy természetes állapot, minden virágban benne van, minden lángban benne van. . . . Õk ott vannak mindenhol és ott maradtak az otthonukban és legfõképpen a szívünkben. . . . mindig velünk vannak. . . õk már amíg élünk velünk maradnak...a szívünkben...ÖRÖKKÉ...

❤️🌿❤️🌿❤️🌿❤️🌿❤️



Első gyertya meggyújtva: 2010. 07. 31.
Gyújtotta:


120 gyertya ég az eddig gyújtott 563241 közül.
 
Oldala Oldala
 
üzenet Üzenet küldése a gyertya gyújtójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (120 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide