A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 1518 látogató és 57 gyertyagyújtó van itt,
akik 45 személyért átlagosan 48 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

 
M. Tóth Zoltán (Zoli, Zoltán) gyertyája
 

 
Piringer Krisztián anyukájaPiringer Krisztián anyukája
Piringer Krisztián anyukája
Ezt a z 1-szer különleges gyertyát Piringer Krisztián anyukája gyújtotta 2637 napja Zoli, Zoltánért.
Ez a gyertya már leégett.

Oka:  
                      Zoltán emlékére, fájó szívvel, örök szeretettel. 
Boldog születésnapot  kívánok neked az égi hazában szívem együttérző,                                               őszinte  szeretetével.
                                     Kapcsolódó kép


                                  

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (1497 db)

üzenet  Üzenet küldése a gyertya gyújtójának



Született: 1980. 01. 06. Budapest

Elhunyt: 2009. 09. 19. Budapest, . VOGUE Szórakoztató hajó

 
Zoli fiam egy nagyon kedves, barátságos, segítőkész fiatalember volt. Mindenkivel hamar megtalálta a közös hangot. Egyetemen tanult, mellette dolgozott. Építette a jövőjét. Az az éjszaka örökre beleívodott az emlékezetünkbe. Az unokatestvérével elmentek a VOGUE Szórakoztató hajóra kikapcsolódni. Ismeretlen körülmények között a Dunába esett. Mink, a családja az esetről csak több mint egy órával késöbb egy telefonhívásban értesültünk. Soha nem felejtjük. Siettünk a helyszínre. Reménykedve, hogy addigra már meg lesz a fiúnk. Mert, hogy elvesztítjük, arra nem is akartunk gondolni. Hiszen egy minden tekintetben megbízható ember volt. Amikor odaértünk, csendes volt minden a parton. Azt hittük, hogy rossz tréfát űz velünk valaki, hiszen, sem  a rendőrség, sem a mentők, nem voltak ott. Csak a bátyám a lányával meg még két vendég várt ránk. Álltunk a parton, mint akiket fejbe vertek. El sem akartuk hinni, hogy ennyi egy ember élete? Hogy keresték 1 órán keresztül, nem találták és elmentek. Odaszóltak a bátyámnak, hogy értesítsen bennünket. Kész! Még csak arra sem voltak képesek, hogy ők szóljanak, még csak meg sem vártak bennünket. Másnap mink kerestettük szólár hajóval, de akkor már nem találták a fiunkat. A Tűzoltóság embere mondta, hogy ha kihívják őket az éjszaka folyamán, ők akkor is tudták volna keresni, és akkor nagyobb lett volna rá az esély, hogy megtalálják.

Fiunk holttestét 4 nap múlva emelték ki a Dunából az Országházzal szemben a Batthyányi téri Vizí taxi megállójánál.

Ügyvédet fogadtunk. Majdnem 1 évig próbálkozott fogást találni a VOGUE hajón, majd, magán személyként tettünk feljelentést a rendőrségen. A mi feljelentésünkr e, már eljárást indított a BRFK, és javaslatot tett az Ügyészség felé, büntető jogi eljárásra. Még 1 év elteltével, tartunk ott, hogy a Bíróságra került a fiunk ügye. A vád: foglalkozás körében, gondatlanságból elkövetett emberőlés.

Polgári pert indítottunk a VOGUE és tulajdonosai ellen. Nem hagyhatjuk, hogy büntetlenül megusszák.

2013.05.21.-től 2016.04.07.-ig 10 tárgyalás volt. I.fokon pert nyertünk. II.foku tárgyaláson (2016.10.25.) helyben hagyta az I. fok itéletét.
Azonban a megpróbáltatásaink nem értek végett. A VOGUE a Kúria felé fellebbezéssel élt. A Kúria (2017.06. hónapban) helyben hagyta az I. és II. fokú Biróság ítéletét. Azaz a polgári pert megnyertük. 2017. decemberében a VOGUE perújítási kérelmet adott be. 2018. márciusában ezt a kérelmet a bíróság elutasíotta. Így 8 és fél évvel a fiúnk halála után véglegesen lezárult a polgári per. Ugyan nagyon sok megpróbáltatáson mentünk keresztül, ami aláásta az egészségünket is, de most sem csinálnánk másképp. Megérte! Győzőtt az igazság!



A büntető eljárásban 2013.10.09.-2014.15.23.-ig 4 tárgyalás volt.

A büntető pert az ügyészség elvesztette. Indok: A fiúnk pár perc alatt meghalt. A tulajdonos pedig csak kb. 5 perc múlva értesült a balesetről. Így teljesen mindegy, hogy nem nyújtottak segítséget.

Az ügyész az itélet ellen fellebezéssel élt, majd 2 hónap múlva visszavonta a fellebbezést. Így a felmentő ítélet életbe lépett. Hát ez a Magyar Igazságszolgáltatás! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

 

Tele van a szívünk bánattal, keserűséggel, rettenetes fájdalommal. Egy csodálatos emberrel szegényebb lett a világ!



Elkészült a fiam emlékére egy portál: mtzolee. hu


Első gyertya meggyújtva: 2010. 09. 06.
Gyújtotta: M. Tóth Zoltán édesanyja
M. Tóth Zoltán édesanyja
M. Tóth Zoltán édesanyja

1497 gyertya ég az eddig gyújtott 1144250 közül.
 
Oldala Oldala
 
üzenet Üzenet küldése a gyertya gyújtójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (1497 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide